Halden Karateklubb

Stang ut i NM

Gå til bildegalleriet med flere bilder fra NM 2008


Lørdag 5.april deltok Nadia, Kim, Lars og Martin i senior norgesmesterskapet som ble arrangert av Mizuchi Karateklubb i Helsethallen, Bærum.

Gå til bildegalleriet med flere bilder fra NM 2008


Lørdag 5.april deltok Nadia, Kim, Lars og Martin i senior norgesmesterskapet som ble arrangert av Mizuchi Karateklubb i Helsethallen, Bærum.

Nadia og Kim stilte i klassen kata damer og var debutanter i sr.nm, likevel gjorde jentene sine saker meget bra. Nadia gikk en flott jion, men tapte dessverre kampen 2-1 mot Maria Roll fra Mizuchi karateklubb. Et meget tvilsomt tap med tanke på at Maria mistet balansen og så ned i bakken. Kim tok en sterk 3-0 seier i sin første kamp mot Lise Tveter fra Marinlyst Karateklubb. Hun viser at hard trening lønner seg, og gikk en veldig bra jion. I andre runde ble det dessverre tap mot Nora Evensen fra Mizuchi karateklubb som senere tok bronse og er bla. norgesmester for kadetter 2007.

Martin stilte i klassen kata herrer. Ifjord ble det sølv så forventningene var store. Dessverre har oppladningen til sr.nm bestått av sykdom og kneproblemer, men ønske om å lykkes var upåklagelig. Martin kom seg lett gjennom de innledende rundene hvor han bla. slo norgesmesteren for kadetter Sondra Harbo fra Tiger karateklubb, og juniornorgesmesteren Andreas Aguilera fra Mizuchi karateklubb. I semifinalen møtte han Arne Wallan fra Sakura karateklubb. Martin valgte da å gå shotokan kataen gojushiho-sho mot Arnes shotokan jion. Det ble en jevn kamp som Martin dessverre tapte 2-1. Litt betenkelig er det at mattens eneste shotokandommer var han som gav Martin sitt flagg. Arne Wallan vant senere finalen og ble norgesmester. I bronsefinalen var Martin tydelig sliten og preget av det knepne semifinaletapet. Han møtte Knut Erling Jacobsen fra Sentrum Kampsportsenter. Dette er en utøver han kjenner godt fra WRN-landslaget, og de kniver ofte mot hverandre. Martin gikk en stressende cinto uten noe særlig gnist mot Knut Erlings wanshu. Det endte i nok et knepent 2-1 tap, og ingen medalje i årets sr.nm.

Lars stilte i klassen kumite herrer -84kg. Han hadde fått permisjon fra Garden for å delta årets sr.nm. Lars har også et sølv i sr.nm fra i fjord å forsvare. Pga. meget liten deltagelse startet Lars i semifinalen hvor han møtte Erik Johansen fra Troll karateklubb. Det ble en jevn kamp og da klokken ringte sto det 3-3. Dessverre tapte Lars på encho sen. I bronsefinalen møtte han Paul Medhus fra Tresfjord karateklubb. Lars var tydelig preget av liten oppladning til sr.nm og tapte kampen 7-1.

Det ble dessverre ingen medaljer på oss i år, men prestasjonene lover godt for fremtiden. Ekstra artig er det at debutantene gjorde det bra. Det tyder på at vi gjør ting riktig, og at klubben fortsatt vil hevde seg i norgestoppen selv om Martin drar til utlandet til høsten.

- Martin

Gå til bildegalleriet med flere bilder fra NM 2008