Halden Karateklubb
I karate er det flere forskjellige stilarter. En stilart kan defineres som "de forskjellige mestrenes oppfatning (filosofi) av hvordan en teknikk bør utføres for å være mest effektivt". Følgende stilarter kan nevnes:
Wado Ryu, Gojo-Ryu, Shi-Ryu, Shori-Ryu, Shotokan, Kyokunshinkai, Shokokai og Nanbudo.
 
Wado Ryu (Fredens vei) er en tradisjonell Japansk stilart som ble dannet av Grandmaster Hironori Ohtsuka i 1934. Grandmaster Hironori Ohtsuka var elev av Gishin Funakoshi som gjerne kalles ”Moderne Karates Far”. Da Grandmaster Hironori Ohtsuka døde i 1981 overtok hans sønn Jiro Ohtsuka som øverste leder for organisasjonen. Jiro Ohtsuka tok navnet til sin far og tituleres nå som Grandmaster Hironori Ohsuka II, 10. DAN Mehin.
 
Mange høyt graderte japanske instruktører har flyttet til Europa og en av disse er Mr. Masifumo Shiomitsu 9. Dan Hanshi. Sensei Shiomitsu er hovedinstruktør for Wado Ryu Karate-Do Acadmy i England og øverste sjef for Wado Ryu i Europa. Sensei Shiomitsu er bosatt i England og kommer regelmessig på besøk til Norge for å instruere alle klubbene tilknyttet den Norske stilartsorganisasjonen Wado Ryu Norge. Wado Ryu Norge er altså direkte tilknyttet Japan gjennom Wado Ryu Karate-Do Academy.
 
Wado Ryu er en av de store Japanske stiler. Karakteristisk for stilen er at det satses mer på teknikk, hurtighet og spenstighet enn rå kraft. Stilarten er derfor godt egnet for utøvere i alle aldre og med forskjellig fysisk form. Treningen tar sikte på å øke fysisk og psykisk velvære. Enkle og effektive teknikker gjør at denne stilarten også er godt egnet i selvforsvar. Når man starter med karate må man være oppmerksom på at ”ting tar tid”. Det kreves disiplin og hard jobbing skal man bli en god karate-ka. Et japansk visdomsord sier: ”Ikke å miste tålmodet selv når det virker umulig, det er tålmod.” Beltegradene går fra 10.-1.kyu (div. farger) og fra 1.-10 Dan(sort).